مقدمه


مهندسي شيمي، رشته ‌اي است که در آن از اصول و قوانين شيمي براي طراحي، ساخت و راه‌ اندازي فرآيندهاي شيميايي براي توليد محصولات مختلف، از جمله مواد غذايي، داروها، مواد شيميايي و سوخت‌ ها استفاده ميکنند. مهندسي شيمي رشته ‌اي پرطرفدار و آينده ‌دار است زيرا متخصصان اين رشته ميتوانند در زمينه‌ هاي مختلفي مانند صنايع غذايي، داروسازي، نفت و گاز، پتروشيمي و محيط زيست مشغول به کار شوند. در اين مقاله، به معرفي رشته مهندسي شيمي ميپردازيم پس با ما همراه باشيد.


معرفي رشته مهندسي شيمي


مهندسي شيمي يک رشته، ميان رشته اي است که شاخه اي از علوم مهندسي محسوب ميشود. اين رشته بيشتر داراي دروس رشته مهندسي مکانيک است. مهندسي شيمي، رشته ‌اي است که از علوم پايه مانند رياضي، فيزيک، شيمي و زيست‌ شناسي براي طراحي، ساخت و راه ‌اندازي فرآيندهاي شيميايي و فيزيکي استفاده ميکند. هدف اصلي اين رشته آن است که با استفاده از دانش فيزيک و رياضيات، مواد و محصولات بهتري براي دنياي امروزي پا به پاي پيشرفت تکنولوژي، ايجاد کند. انجام پروژه ي رشته مهندسي شيمي، باعث ميشود تا محصولات ارزشمند و متنوع توليد شده و به نيازهاي جامعه پاسخ داده شود.


دروس رشته مهندسي شيمي


رشته مهندسي شيمي در زمينه هاي طراحي، ساخت و راه‌ اندازي فرآيندهاي شيميايي کاربرد دارد. دروس اين رشته به دو دسته زير تقسيم ميشوند:


·         دروس پايه:  که شامل رياضيات عمومي 1 و 2، فيزيک عمومي 1 و 2، شيمي عمومي 1 و 2، شيمي آلي 1 و 2، زيست‌ شناسي عمومي، رياضيات مهندسي، فيزيک مهندسي ميشوند. دروس گفته شده براي درک مفاهيم و اصول مهندسي شيمي ضروري هستند.


·         دروس اصلي: کهاين دروس شامل ترموديناميک مهندسي شيمي، انتقال حرارت مهندسي شيمي، انتقال جرم مهندسي شيمي، واکنش ‌هاي شيميايي مهندسي شيمي، فرآيند هاي شيميايي، طراحي فرآيندهاي شيميايي، اقتصاد مهندسي و مديريت پروژه ميشوند.


گرايش ‌هاي رشته مهندسي شيمي


رشته مهندسي شيمي داراي گرايش ‌هاي مختلفي است که هر کدام به زمينه ‌اي خاص از اين رشته ميپردازند. در ادامه مقاله معرفي رشته مهندسي شيمي به برخي از گرايش هاي اين رشته اشاره کرده ايم که عبارتند از:


·         مهندسي صنايع شيميايي معدني


·         مهندسي داروسازي


·         مهندسي ايمني بهداشت ومحيط زيست HSE


·         بيوتکنولوژي


·         مهندسي هسته‌اي


·         مهندسي انرژي طراحي فرايند


·         شبيه ‌سازي و کنترل فرايند


·         مهندسي ترموسنتيک


·         مهندسي صنايع گاز


·         مهندسي پليمر


·         مهندسي صنايع غذايي


·         مهندسي نانو


·         مهندسي صنايع پالايش


·         مهندسي صنايع پتروشيمي


·         مهندسي تکنولوژي صنايع شيميايي


بازار کار رشته مهندسي شيمي


در ايران و جهان، با توجه به رشد و توسعه صنعت، بازار کار رشته مهندسي شيمي، پر تقاضا است به طوري که فارغ التحصيلان اين رشته در زمينه هاي مختلفي ميتوانند شروع به کار کنند. برخي از زمينه ‌هاي کاري متخصصان مهندسي شيمي ميتوانند در آن ها فعاليت داشته باشند، عبارتند از:


·         صنايع غذايي


·         صنايع داروسازي


·         صنايع نفت و گاز


·         صنايع پتروشيمي


·         صنايع شيميايي


·         صنايع معدني


·         صنايع محيط زيست


·         صنايع انرژي


·         مهندس طراح فرآيند


·         مهندس شبيه‌سازي و کنترل فرآيند


·         مهندس بيوشيميايي


·         مهندس نانو


 


نتيجه گيري معرفي رشته مهندسي شيمي


رشته مهندسي شيمي در زمينه طراحي، ساخت و راه‌ اندازي فرآيند هاي شيميايي کاربرد دارد که از علوم پايه و مهندسي تشکيل شده است. بازار کار اين رشته در سراسر جهان، به دليل توسعه صنعت، در حال بهتر شدن است و متخصصان رشته مهندسي شيمي ميتوانند در زمينه هاي مختلفي براي شرکت هاي دولتي و خصوصي، مشغول به کار شوند. رشته مهندسي شيمي يک رشته چالش ‌برانگيز و پر ارزش است که ميتوانند به دانشجويان کمک کند تا در زمينه ‌هاي مختلف شغلي موفق شوند.


 

معرفي رشته روانشناسي عمومي

معرفي رشته مهندسي شيمي و فرصتي براي تغيير جهان

معرفي رشته حقوق، علم اداره جامعه

کاربرد اتوکد در منابع طبيعي چيست؟

مهندسي ,رشته ,شيمي ,صنايع ,شيمي، ,شيميايي ,رشته مهندسي ,مهندسي شيمي ,مهندسي شيمي، ,معرفي رشته ,مهندسي صنايع ,رشته مهندسي شيميرشته ,مهندسي شيميرشته مهندسي ,مهندسي شيمي، انتقال ,رشته مهندسي شيمي،
مشخصات
آخرین جستجو ها